Rajtra kész a győri egyetemisták autója – ÜZEMANYAG-HATÉKONYSÁGI VERSENY ROTTERDAMBAN

Győr leghatékonyabb, széchenyis egyetemisták által épített autója készen áll A Shell Eco-marathon Europe-ra,Európa legnagyobb üzemanyag-hatékonysági versenyére. 2014. május 15. és 18. között 26 országból több mint 3000 egyetemi, főiskolai hallgató, köztük öt magyar csapat találkozik, versenyez Rotterdamban, hogy saját tervezésű és készítésű járműveikkel újabb üzemanyag-hatékonysági rekordokat állítsanak fel. A győri Széchenyi István Egyetem SZEnergy csapata idén 7. alkalommal veszt részt a versenyen és már az utolsó simításokat végzi az autóján, hogy minden készen álljon a megmérettetésre.

Az autót a csapat tagjai

2014. május 9-én, pénteken 11 órakor

a SZEnergy Team műhelyében (Győr, Egyetem tér 1., L2/12-es labor. Laborépület) mutatják be az érdeklődőknek. 

A Shell Eco-marathon Europe üzemanyag takarékossági világversenyen a SZEnergy csapat az új fejlesztésű és építésű járművel az akkumulátoros, napelem segédtöltéses (battery electric) kategóriában indul a 2013-as versenyévtől. Hétről kétharmad négyzetméterre csökkent a járművön használható maximális napelem celláinak mérete, a korábbi fő meghajtási mód az energia 10-15 százalékát biztosító segéderőforrássá vált, így az energiahatékonyság alapkérdés lett. A technikai verseny sokféle kihívás elé állítja a hallgatókat, rengeteg szakmai és gyakorlati ismerettel bővül tudásuk, s megtanulnak csapatban komoly, szakmai munkát végezni. 
A Széchenyi István Egyetem SZEnergy csapata eddig hat Shell Eco-marathon Europe versenyen vett részt. Három első, egy második helyezést ért el, technikai nívódíjat kapott, s a tavalyi versenyen – új kategóriában – hetedik lett.

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!