SZEnergy Team

Bemutatkozás

Weboldalunk - szenergy.sze.hu

 

A SZEnergy Team egy olyan hallgatókból és oktatókból álló lelkes csapat, amely alternatív hajtású járművek fejlesztésével foglalkozik. Célunk, hogy az alternatív energiaforrások használatát és a környezet védelmének fontosságát hangsúlyozzuk, és ezek felhasználási módjait fejlesszük és népszerűsítsük. Egy önszerveződő, önkéntes munkaként indult tevékenységünk a Közúti és Vasúti Járművek Tanszék felhívására 2005-ben.

2008 óta versenyzünk a Shell Eco-marathon Europe gazdaságossági versenyen, melyre idén is neveztünk. Eddig 5 saját járművet építettünk, és több jármű kifejlesztésében vettünk részt partnerként más egyetemekkel és vállalatokkal. Egyetemünk sikereinket elismerve és felkarolva a 2009 évben megalakult Jedlik Ányos Szakkollégium tagjává nyilvánított minket, azóta ezek között a keretek között működünk hivatalosan.

A 2010-es év szintén nagy fejlődést jelentett számunkra, hiszen létrehoztuk az Alternatív Közlekedést Fejlesztő Hallgatói Közhasznú egyesületet, ami által jogi formára emelkedett az addigi öntevékeny kör.

A járművekkel (járműszerkezetek, járműrendszerek, járműfenntartás, járműdiagnosztika, járműgyártás, anyagismeret, gyártástechnológiai, hő ás áramlástan), környezetvédelemmel és energetikával kapcsolatos tudományterületeken tevékenykedünk.

Jelenleg 23 hallgató tagunk van, közöttük megtalálhatók:

  • gépészmérnöki BSc
  • mechatronikai mérnök Bsc
  • mérnök informatikus Bsc
  • villamosmérnöki Bsc
  • építőmérnöki Bsc
  • kereskedelem és marketing Bsc
  • mechatronikai mérnök Msc
  • járműmérnöki MSc

hallgató is. Emellett 3 PhD hallgató és 5 oktató is segíti munkánkat.

A csapatnak működik egy mentor rendszere, ami annyit jelent, hogy a csapat munkája a jármű fejlesztésénél felmerülő tématerületekre van felosztva, hallgatói témavezetőkkel, akik mentorálják a tagfelvételekkor bekapcsolódó új csapattagokat. Minden tématerületnek van egy oktatói konzulense is, akihez tudunk fordulni a felmerülő problémákkal.

Így minden tagunk a lehető leghatékonyabban és legalaposabban tanulja meg választott szakmáját, és komoly tapasztalattal rendelkezve jut ki az iparba. Egyes tervezőszoftverek, sajátos témák miatt tanfolyamokon veszünk részt, vagy pár hónapos gyakorlaton cégeknél.

  

 

 

Eseménynaptár

Szakirányválasztás 2021. szeptember 20. - 2021. szeptember 25.
Szenátusi Ülés 2021. szeptember 27. 14:00 - 16:00
Akadémiai Nap (oktatási szünet) 2021. szeptember 28. 10:00 - 12:00
Hallgatói klubkoncert 2021. szeptember 29.
Hallgatói klubkoncert 2021. október 6.
Hallgatói klubkoncert 2021. október 13.

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!